Бойко Борисов на шествието в Париж. Снимка: БТА

Тероризмът е брутален, безпардонен, действа като невидим враг. Такова определение даде премиерът Бойко Борисов, след като взе участие в марша срещу тероризма в Париж в памет на загиналите при терористичните атаки тази седмица, съобщават от правителствената пресслужба.

Още по темата
„Говорихме с всички лидери и те са много притеснени. Начинът,  по който се действа, е вече брутален, безпардонен, а е като невидим враг - трудно се взимат мерки срещу него“, заяви той.

Разликата между атентатите в другите страни и този във Франция е, че беше извършен срещу журналисти и срещу свободата на словото. С присъствието си тук показахме, че ценим тази свобода и я подкрепяме, допълни Борисов.

Премиерът определи днешното безпрецедентно събитие като манифестация срещу посегателството на словото и послание към останалия свят. Той отбеляза, че сред ръкопляскащите на шествието е имало и мюсюлмани, и имами. 

Пред представителите на българските медии в Париж министър-председателят отбеляза, че винаги е говорел за изясняване собствеността на медиите в страната, което би могло да стане с приемането на нов закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase